Stampin' Up Workshop met Linda

Voor goed betaalbare workshops, kinderfeestjes in Swalmen en omstreken
en bestellingen van Stampin'Up
bent u hier aan het juiste adres.

Mail voor informatie:
l.opdencamp24@gmail.com

facebook: Stampin' by Linda

woensdag 5 februari 2014

Tutorial Hartjeskaart

Tutorial Hartjeskaart

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht, heb ik voor www.snail-mail.nl een blog geschreven voor een valentijnskaart. Je kunt de blog HIER vinden.

Ik had echter nog een leuk idee voor een kaart waarbij een hart (of zoals in dit geval meerdere) centraal staat. 
Dus ook hierbij een tutorial voor een liefdevolle hartjeskaart.

Benodigdheden: 1x cardstock 30x30 cm


Maak 9 gelijke vierkanten van 10x10 cm. Knip de vierkantjes in de hoeken uit, zodat je onderstaand figuur krijgt.Ril de verticale en horizontale lijnen, zodat je de kaart helemaal op kunt vouwen.Omdat ik een soort valentijnkaart wilde maken, heb ik een voorbeeldhart gepakt om deze om te trekken.Je begint met het kleinste hart. Dit maak je zoveel mogelijk in het midden. Onderaan zorg je ervoor dat je hart met een flapje van 2 cm breed aan het middelste van de kaart blijft zitten.Dan vouw je de bovenkant om en legt daarop je eerste hartje. Teken nu een halve cm langs je hartje nog een hartje, maar met een flapje van 2cm breed aan de bovenkant. (zie foto)Vouw dan de rechterkant om en leg hierop je tweede hartje. Ook hier teken je weer een hartje omheen met een rand van een halve cm. Het flapje komt rechts.En dan je laatste hartje aan de linkerkant. Weer een beetje groter, en een flapje aan de linkerkant.Opengevouwen ziet het er dan als volgt uit.
Nu kun je alle hartjes gaan versieren, zodat je nog beter ziet dat er vier verschillende hartjes op elkaar liggen.Dichtgevouwen:Dichtgevouwen versierd:En nu hartje voor hartje openvouwen.In de binnenkant kun je nu een leuke boodschap voor je geliefde (of wie je de kaart ook stuurt) schrijven.

Groetjes, Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten