Stampin' Up Workshop met Linda

Voor goed betaalbare workshops, kinderfeestjes in Swalmen en omstreken
en bestellingen van Stampin'Up
bent u hier aan het juiste adres.

Mail voor informatie:
l.opdencamp24@gmail.com

facebook: Stampin' by Linda

donderdag 8 augustus 2013

DIY Slidercard

Tutorial Slidercard

En hier weer een nieuwe tutorial. Deze keer voor een slidercard. (Een kaart waar twee labels uitgeschoven kunnen worden)

Wat heb je nodig?

- 1x cardstock van 29,7 cm (lengte van een A4) bij 13 cm
- 2 cardstock labels van 8x8 cm
- divers designpapier
- 1 strook van een draagtas van 2,5 cm breed en min. 30 cm lang


Leg het cardstock voor je neer met de lange zijde naar je toe. Ril op 8, 18 en 28 cm. Je houdt een klein strookje over. Dit wordt een plakrandje.Knip in het eerste stuk aan de onder- en bovenkant een rechthoekje uit aan de randen. 3 cm breed en 0,5 cm breed. Doe dit in het midden, dus tussen 2,5 en 5,5 cm. 
Knip of pons in het derde stuk een half rondje uit aan de bovenkant van de kaart. (Zie onderstaande foto)Pak nu je strook van je plastic draagzak. Deze komt tussen de twee uitgeknipte rechthoekjes te zitten. Plak hem met dubbelzijdige tape aan elkaar (niet aan het cardstock vast). Niet te los maar ook niet te strak. Dit plastic moet nog kunnen schuiven.Pak nu je labels erbij. Knip hier ronde hoeken aan (aan een kant) en versier deze eventueel met designpapier. Zorg er dan wel voor dat het ene label de afgeronde hoeken naar boven heeft en de ander naar onder. Zoals op onderstaande foto komen ze namelijk in de kaart.Nu ga je aan de binnenkant van de kaart het onderste label plakken. Meet hoe hoog je kaart komt, wanneer deze volledig in de kaart valt en plak een stukje dubbelzijdig plakband op je plastic strook. Vouw deze dan om, zodat hij op het label vast komt te zitten. Het label moet je ongeveer in het midden de twee rillijnen leggen van het tweede stukje cardstock.Laat het stuk met het plastic dubbelgevouwen liggen. Meet nu met het bovenste label weer precies af hoe laag het komt, waarbij het label binnen de kaart valt. Plak op de plastic strook weer een stuk dubbelzijdige tape.Leg je nu je label, gelijk aan de bovenrand en gelijk met je andere label (zoals op de foto), en plak het op de plastic strook vast.Vouw nu de kaart helemaal dicht en plak hem vast met je plakstrook. Je krijgt dan onderstaande kaart. Je kunt nu aan het bovenste label trekken en beide labels zullen te voorschijn komen.Nu kun je de kaart aan de voorkant verder versieren, als ook de labels. En klaar is je Slidercard.
Ik hoop dat mijn uitleg weer duidelijk genoeg is, zo niet, dan hoor ik het graag.
Veel plezier met het maken van deze kaart! Ik ga gauw op zoek naar weer nieuwe kaartidee├źn.

Groetjes Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten