Stampin' Up Workshop met Linda

Voor goed betaalbare workshops, kinderfeestjes in Swalmen en omstreken
en bestellingen van Stampin'Up
bent u hier aan het juiste adres.

Mail voor informatie:
l.opdencamp24@gmail.com

facebook: Stampin' by Linda

woensdag 14 augustus 2013

DIY Folded Card

Tutorial Folded Card

Wat heb je nodig?

1x Cardstock 13 x 30 cm
ev. designpapier
ev. masking/washi tape of achtergrond stempels
ev. een bloemenpons / vlinderpons / hartenpons / ...


Als eerste leg je je cardstock voor je neer met de lange zijde naar je toe.
Je rilt op 5, 10, 20, 25 cmJe vouwt vervolgens de rillijn van 10 cm naar rechts en over de rillijn van 5 cm terug. Vervolgens vouw je m.b.v. de rillijn van 20 naar links en m.b.v. de rillijn van 25 cm weer terug.
Je kaart ziet er dan zo uit:Vervolgens pak je je pons. Ik heb hierbij een bloemenpons gekozen (bij gebrek aan andere ponsen die verticaal in twee gelijke delen gedeeld kunnen worden) Je kunt ook kiezen voor een hart, een vlinder, zolang de linkerhelft van je figuur, maar precies het spiegelbeeld van je rechterhelft heeft.Je vouwt je kaart open en ponst met je pons je figuur uit. Je zorgt ervoor dat het midden van je figuur precies op de gevouwen lijn is. Dit doe je aan beide zijden op gelijke hoogte.Wanneer je je kaart dan weer dichtvouwt, ontstaat het hele figuur weer zoals op onderstaande foto.Nu kun je je kaart gaan versieren. Ik heb ervoor gekozen om onder het figuur twee lijnen met masking tape te plakken. In de plaats hiervan kun je ook een lijn stempelen die over de gehele kaart doorloopt. Tussen de lijnen komt straks een boodschap te staan.
Ook heb ik een stuk je designpapier in het midden van de kaart geplakt dat te zien is door je uitgeponste figuur wanneer de kaart dichtgevouwen is.Het leuke is om een boodschap te schrijven waarbij je voorop de kaart twee woorden ziet die al genoeg zeggend zijn, maar bij het openen van de kaart een volledige zin of wens worden.
Hieronder mijn resultaat:

Veel plezier weer met deze kaart.

Groetjes, Linda

1 opmerking:

  1. schitterende tutorial, weer iets wat ik kan gebruiken voor de stichting waar wij ook elke maand leuke kaartjes en zo maken. BEdankt.
    Groetjes Caroline
    http://stampingwithcaroline.blogspot.nl
    http://papiercreatiesstichtingsteunpunt.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen