Stampin' Up Workshop met Linda

Voor goed betaalbare workshops, kinderfeestjes in Swalmen en omstreken
en bestellingen van Stampin'Up
bent u hier aan het juiste adres.

Mail voor informatie:
l.opdencamp24@gmail.com

facebook: Stampin' by Linda

vrijdag 3 augustus 2012

Vakantiestress deel 2

Weet u nog mijn vorige blog over vakantiestress? (Past alles wel in de auto en andere vakantiestress)
Deze keer begint Wilbert mij 's morgensvroeg, een dag voor vertrek, nog voor het ontbijt, te vragen wat er allemaal moet gebeuren om alles ingepakt te krijgen voor de vakantie. Heel verdacht. Zou hij zich mijn blog hebben aangetrokken of zou er iets anders zijn?


Er hoeft deze keer maar weinig te gebeuren, want de weekendtas staat nog half klaar van de vorige keer. Ook hoeven we deze keer niet onze eigen handdoeken en dergelijke mee te nemen. Tas zal binnen een kwartier gepakt zijn.
Wilbert zegt dan ook dat hij de platenspeler alvast zal klaarzetten en ook al wat dingen in de auto kan zetten, zodat we morgen op tijd kunnen aanrijden. Heel verdacht allemaal...


Wat blijkt... 10 minuten later de vraag: "Zal ik vanavond dan toch naar "Bettie Serveert" in Roggel gaan? Zijn we om 21.30 klaar met pakken?"


Daar komt de aap uit de mouw. Nou tegen die tijd ben ik al lang klaar met pakken. Zo lang wil ik er niet eens mee bezig zijn.


Nu maar hopen dat we de komende week alles bij ons hebben en dat we alles kunnen vinden.


...


We zijn goed aangekomen op ons vakantieadres. De reis is goed gegaan, de kindjes braaf achterin. Het duurt nog even voordat we in het huisje kunnen en gaan eerst wat eten.
Eenmaal aangekomen in het vakantiehuisje wacht er ons een lijstje met wat we allemaal moeten doen wanneer we  aan het eind van de week het huisje weer verlaten. Nou ja, We kunnen zo ongeveer de grote schoonmaak gaan doen.
Het lijstje:

 • keukeninventaris schoon in de kastjes, ook uitruimen vaatwasser. koelkast/vriezer leeghalen en op laagste stand zetten, niet uit!
 • Meubilair terugzetten op de plaats waar het stond bij aankomst.
 • Afval in de containers op het terrein deponeren. Legen van de open haard (hebben we overigens niet), vuilnisbakken legen en schoon achterlaten.
 • Beddengoed afhalen en per pakket in de sloop verzamelen en in de hal neerzetten, dekbedden, dekens en kussens geordend op het bed leggen.
 • Thermostaat op 10 graden zetten.
 • Terrasmeubilair schoon en gestapeld op het terras.
 • Ramen en deuren afsluiten
 • Alle slaapkamers stofzuigen of dweilen, ook onder de bedden.
 • Woonkamer stofvrij, gestofzuigd en gedweild achterlaten. Meubilair terugzetten en afnemen.
 • Douche, bad, sauna, wasbak, prullenbak, toilet en de vloer reinigen. (overigens hebben we geen sauna of bad)
 • Kookplaat en achterwand, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, aanrecht, gootsteen, keukenkasten (ook binnenzijde) en inventaris schoon achterlaten.

Tja en als je iets niet doet, kost het je per onderdeel 12,50 euro. Dat noemen ze dan vakantie !?
Maar goed, hopen dat we niet te veel rommel maken. Maar als ik dan toch stof en dergelijke zie liggen waar ik zelf nog niet ben geweest, vraag ik me af hoe streng ze met de controle zijn. 


Er staat overigens ook op het kaartje dat op de tafel stond:
"Uw vakantieverblijf is gecontroleerd door: " en niet
"Uw vakantieverblijf is schoongemaakt door: " zoals bij de vorige keren dat we een huisje gehuurd hebben. Als de vakantiegangers alles moeten poetsen, hoeft de poetsploeg ook niets meer te doen natuurlijk.


De week verloopt verder prima, we hebben het goed naar onze zin. Hebben geluk met het weer en ondernemen leuke dingen. Zo maken we in klederdracht echt Volendams foto's, bezoeken de Zaanse Schans, gaan mee met een grachtenrondvaart in Alkmaar, komen per toeval op de dag van de kaasmarkt in Hoorn aan en gaan in Blokker naar het Beatlesmonument.


Hieronder een kleine impressie van onze heerlijke vakantie met hooguit wat schoonmaakstress op de laatste ochtend!


 Zaanse Schans
 Bukken voor de lage bruggen tijdens de rondvaart in Alkmaar
 Beatlesmonument in Blokker
Kaasmarkt in Hoorn


Overigens hebben we geloof ik het huisje schoner achtergelaten dan dat het was toen we er in kwamen. Geen stofvlokken meer bij de bedrading achter de tv en bij de bedden. Geen spinnen in de hal en in de hoeken van de kamer. Een schoon aanrecht en een schone tafel. 
Ach ja, als de volgende vakantiegangers het ook maar weer schoon achterlaten. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten